Delovna nesreča Ludranski vrh – 1.12.2016

nesreca-gozdar

Dne 1.12.2016 smo gorski reševalci GRS Koroške skupaj z gasilci PGD Črna, NMP Ravne in Policijo posredovali pri delovni nesreči v gozdu na področju Ludranskega vrha blizu kmetije Permanšek. Nesreča se je pripetila na strmem gozdnem terenu, podlaga je bila pomrznjena. Pri podiranju večje smreke je le ta padla na tla in se prekotalila čez gozdarja. Gozdar je utrpel hude poškodbe. Po nudeni prvi in nujni medicinski pomoči smo ponesrečenca s pomočjo zajemalnih nosil namestili na nosila UT2000 in s pomočjo vrvne tehnike spustili po strmem terenu do potoka in ga prenesli do gozdne ceste. Z reševalnim vozilom je bil ponesrečenec prepeljan do stadiona v Črni na Koroškem, kjer ga je prevzela ekipa HNMP Maribor in ga s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljala v UKC Maribor.

V akciji je sodelovalo 7 reševalcev GRS Koroške, 9 gasilcev PGD Črna, dve ekipi ZRCK Ravne na Koroškem (zdravnik in 5 reševalcev), 3 policisti PP Ravne na Kor., ekipa HNMP Maribor, delavci GG Slovenj Gradec- enota Črna na Koroškem, ter ReCO Slovenj Gradec.

Vsem sodelujočim v intervenciji se zahvaljujemo za pomoč in dobro sodelovanje. Ponesrečencu pa želimo čim hitrejše in uspešno okrevanje.

N.P.

 

4  915   5  7 6