Grega Miklavc ( 1974 – 2016 )

gm

Obveščamo vas, da se je dne 2.1.2016 na Raduhi smrtno ponesrečil član Gorske reševalne službe Koroške Grega MIKLAVC.

POGREB BO V ČETRTEK, 7.1.2016 OB 13 URI NA POKOPALIŠČU MIRJE MEŽICA.

ŽARA BO V MRLIŠKI VEŽICI OD SREDE, 6.1.2016 OD 17 URE DALJE.

Hudo nam je, vsem, ki smo. Taki kot si ti. Nisi bil, nisi stopil v preteklost, čeprav si odšel s tuzemskega vsakdana. Še vedno si. Naš! Posebno trden člen naveze teh, ki verjamemo, da je ni tako majhne kapljice, da se zaradi nje ne bi povečal ocean. Vsak izmed nas je kapljica človeštva in s svojim predanim, svojevrstnim ter sočutja polnim vsakdanom si nudil močno roko, trdno dlan ter pošteno besedo. Več kot le kapljica.

Našel si srečo. Ne tisto, ko imaš polno dlan drobtin in ti prileti ptica. Srečo si našel v pogledu z vrha visoke gore v dolino, kamor se moramo vsi vedno vrniti. Vedno so iskali hiše, palače, dvorce, do kamor vodi z diamanti tlakovana pot, parke in nasade, kjer je cvetje v zlatih lončkih. Sreča? Skupaj smo stopali z njo po predelih, kjer še drobne steze nikoli ne bodo uhodili.

Gorski reševalci vemo, da nič ni našega. Tudi žalost ne. Zato, dragi Grega, bomo iztočili solze. Ker nam je hudo. A solze bomo vrnili reki, reki spomina na korake, ki smo jih nizali navkreber, na vrhove. Na gore. Gore, ki so kot upanje, obsijano s soncem po nevihti.

Vsem tvojim najbližjim namesto sožalja povemo, da čas je ne bo ranil, niti pozabil, ostala bo z nami, misel hvaležna na te.

GRS Koroške
GRZS Slovenije