PA GA IMAMO – INTERNET NA KOČI NA RADUHI

Dne 16.10 smo uspešno vključili nov sistem prenosa podatkov iz Raduhe. Pri tem nam je v veliko pomoč priskočil mobilni operate SIMOBIL, kateri nam je v brezplačnu uporabo odstopil njihov modem in sim kartico. Prav tako sta bili montirani 2 novi IP kameri podjetja FOSCAM ,kateri prenašata sliko na naš strežnik in sta vidni tudi na samo uvodni spletni strani.

Nekaj utrinkov ob postavitvi sistema

Prav tako je na sami lokacijo koče nameščen GSM ojačevalec. Njegovo delovanje je trenutno v fazi testiranja, znotraj objekta trenutno deluje brez problema, naprošam pa člane GSR KOROŠKA, da me o samih izkušnjah in delovanju ob obisku koče obvestite, če bi prišlo do motenj oziroma o samem delovanju.

Ob tej priliki se zahvaljujem za pomoč tudi podjetju TELOS pri dobavi vremenske postaje in podjetju NUFIRA, d.o.o za dobavo WIFI modema ter ostalih kabelskih povezav.

Sam sistem prenosa se bo še dograjeval/nadgrajeval z novimi antenami, zato se vam v primeru izpada prenosa zahvaljujem za razumevanje.

In ob koncu še zahvala Hubertu Enciju, da si verjel vame in v moj projekt ter mi dal možnost, da naredimo nemogoče in Mali-ju za strokovno pomoč pri montaži.

ISAK Igor, administrator