Protipožarne ampule Bonpet na zavetišču GRS Koroške v Grohotu

Zavetišče GRS Koroške v Grohotu pod Raduho smo opremili s protipožarnimi ampulami podjetja Bonpet. S tem želimo izboljšati požarno varnost.

Za sponzorstvo se najlepše zahvaljujemo podjetju Bonpet Systems, d.o.o.

SAMODEJNA GASILNA AMPULA 

Najučinkovitejše sredstvo za požarno zaščito manjših zaprtih prostorov brez stalne prisotnosti ljudi in gasilni aparat estetskega izgleda.

Način delovanja

Pri požaru v zaprtem prostoru se z naraščanjem temperature v prostoru segreje tudi gasilna tekočina, ki se v stekleni ampuli razteza. Pri temperaturi gasilne tekočine cca 85 °C +/- 5°C njeno raztezanje povzroči, da se steklo zdrobi, tekočina pa pade v prostor, kjer se začne endotermni proces. Ta povzroči odvzem energije ognju oz. trenutno ohlajevanje v prostoru. Kot stranski proizvod endotermne reakcije se sprostita še majhni količini dušika in ogljikovega dioksida, ki preprečujeta dostop kisika do goreče površine. Na površini gasilne tekočine nerazpadle snovi tekočine tvorijo zaščitni film, ki preprečuje ponovni vžig.

Trije načini delovanja: samodejno, z metanjem v steno ali strop (nad ogenj) tako, da se tekočina razprši po gorečem mestu, ali pa kot mešanica za gašenje (vsebina ampule vmešana v vedro vode).

Več si preberite na: https://www.bonpet.si/gasilna-ampula